Panteflasker-fra-Coca-Cola

Nye og miljøvennlige panteflasker

Nå bytter Coca-Cola Enterprises Norge ut alle sine harde halvlitersflasker med mykere og mer miljøvennlige flasker. Panten for flaskene er den samme, men miljøbelastningen er mindre.

Publisert

(Foto: Coca-Cola Enterprises Norge)

De første av Coca-Colas nye flasker blir å finne i handelen fra 17. september, heter det i en pressemelding fra Norsk Resirk. Byttet av flasker gjelder ikke bare Coca-Cola-flaskene, men alle selskapets produkter i halvlitersflasker, som blant annet Fanta, Sprite, Urge og Tab Xtra. De nye flaskene er gjenvinnbare, det vil si at de komprimeres i panteautomaten og senere smeltes om til nye flasker. Denne løsningen er langt mer miljøvennlig enn å sende flasker hele tilbake til bryggeriet etter bruk for vasking og ombruk.

Store miljøgevinster

Overgangen til gjenvinningsflasker reduserer CO2-utslippene betydelig.– Gjenvinningsflaskene fører til færre lastebiler på veiene. Flaskene er lettere, og krever mindre plass under transport fordi de komprimeres i panteautomaten. Dessuten unngår vi transport av ekstra tomkasser til butikk, og transport i forbindelse med utveksling av tomgods mellom tapperiene. Alt dette gir store miljøgevinster, sier Randi Haavik Varberg, informasjonsdirektør i Norsk Resirk. Norsk Resirk eier panteordningen for gjenvinningsflasker og drikkevarebokser i Norge, og ønsker nå Coca-Colas flasker velkommen inn i sitt pantesystem.

Laget av planter

"

PlantBottle (Foto: Jan Tveita)

Den nye halvlitersflasken Coca-Cola nå tar i bruk er en såkalt PlantBottle, som er laget av fem prosent plantebasert materiale og 50 prosent resirkulert plastmateriale. Ved å bytte til disse vil Coca-Cola Enterprises Norge redusere klimautslippene fra produksjon og transport med opp til en tredjedel i Norge.

Første steg

Bytte av halvlitersflaskene markerer første etappe av Coca-Colas overgang til økt bruk av gjenvinningsemballasje. Fra mars neste år skal også alle1,5 liters produkter tappes på denne typen flasker. Til sammen kan omleggingen bety en firedobling av antall flasker som passerer gjennom Norsk Resirks pantesystem.(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS