HMS-6-12-Forside

Ta lunsjen med Elvis

HMS-magasinet nummer 6 er nå i posten og på vei ut til abonnentene. Temaet i det siste nummeret for i år er ergonomi og hjelpemidler.

Publisert

(Omslagsfoto: Jan Tveita)

Vil du innta nistepakka i lunsjen akkompagnert av vakre tolkninger av Elvis? Det gjorde de ansatte ved Mustad Næringspark i Gjøvik nylig, da Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim underholdt kantinegjestene med Elvis-sanger i regi av Den kulturelle nistepakka fra Rikskonsertene. Levende musikk i lunsjpausen er et hyggelig avbrekk i hverdagen. Det anbefales på det varmeste på andre arbeidsplasser også!

Ny ergonomiportal

Bygg- og anleggsbransjen kan nå ta i bruk et helt nytt verktøy for å forebygge muskel- og skjelettplager. Det nye verktøyet heter Ergonomiportalen.no, og nettstedet er åpent for alle interesserte. Les mer om Ergonomiportalen i HMS-magasinet!

Resepsjonen - en ergonomisk utfrodring

De fleste virksomheter har en resepsjon, men det er sjelden du finner en resepsjon der det er lagt vekt på ergonomiske forhold ved utformingen. Les hvor enkelt det er å tenke ergonomi i resepsjonen i dette nummeret av HMS-magasinet. Det trenger faktisk ikke koste en formue heller.

HMS i en prestasjonskultur

Thorir Hergeirsson skulle være et kjent navn for de fleste idrettsinteresserte. Han er hovedtrener for det norske kvinnelandslaget i håndball. HMS-magasinet har spurt Hergeirsson om hvordan det er å være HMS-leder i en prestasjonskultur. Svarene finner du i bladet!

Når pengespillene tar overhånd

Enkelte blir så hekta på pengespill at det karakteriseres som avhengighet. Kenneth Dahlgren i AKAN har studert pengespillproblemer i norsk arbeidsliv, og han forteller oss om risikosignalene og hva kolleger og ledere kan bidra med overfor en spilleavhengig. Les mer om saken i HMS-magasinet!

Reportasjer og fast stoff

Du finner også flere reportasjer inne i bladet, i tillegg til det faste fagstoffet blant annet om juss og arbeidsmiljø.

Send gjerne spørsmål til HMS-rådgiverne våre! De sitter i bedriftshelsetjenester rundt omkring i landet og har lang kompetanse i HMS. Her har du sjansen til å få svar på dine spørsmål om arbeidsmiljø og HMS!

God lesning!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS