HMS-3-12-Omslag

Få HMS-magasinet i postkassen før sommeren!

HMS-magasinet nummer tre er på vei ut fra trykkeriet i disse dager. Tema i dette nummeret er førstehjelp.

Publisert

HMS-magasinet nr. 3 2012

Kilden teater- og konserthus i Kristiansand åpnet i januar og er allerede blitt en braksuksess. Interessen for arrangementene i den nye storstua på Sørlandet har vært formidabel, forestillingene har gått for fulle hus.

HMS-magasinet har vært på besøk bak kulissene på Kilden, og fått vite hvordan kulturhuset risikovurderte sitt behov for førstehjelp. Les mer om dette i bladet!

Førstehjelpsapp

Nå kan du laste ned en ny førstehjelpsapp på smarttelefon. App-en kan bidra til å redde liv når ulykken er ute, ifølge Snøgg, førstehjelpsleverandøren utenfor Kristiansand som har utviklet den: – Vi har hatt en versjon for iPhone ute et drøyt år allerede, men android-utgaven er helt ny, opplyser Asle Farestad i Snøgg.

Et arbeidsmiljø preget av 22. juli

Terroraksjonene 22. juli i fjor involverte svært mange ansatte i Oslo-politiet. Fremdeles er etaten merket av tragedien. HMS-magasinet har spurt leder Sigve Bolstad i Oslo politiforening om hva en slik katastrofe gjør med et arbeidsmiljø. Les om dette i bladet!

Miljø og sosialt ansvar

Miljø og sosialt ansvar er en evigvarende prosess i det danske tekstilselskapet ICCompanys. Selskapet fikk toppkarakter da Klif inspiserte bedriftens norske avdeling i Oslo nylig.

Effektiv printerbruk

Lavere kostnader, miljøvennlig og høyere effektivitet. Det ble fasiten da forlaget Egmont Hjemmet Mortensen ryddet opp i printerbruken.

Norsk bedrift omringet av eurokrise

I Barcelona i Spania produserer norske Jotun maling for et europeisk marked. Bedriften opererer i et knallhardt klima, men har likevel maktet å holde på arbeidsplassene. HMS-magasinet har besøkt bedriften som er omringet av eurokrisen.

Slår et slag for vernetjenesten

Med informasjon, kaffe og boller skaper vernetjenesten ved Ahus blest om sine verneombud. Les mer om dette i Verneombudets hverdag!

Mikrobiologen trimmer

Mikrobiologen ved Ahus påviser smittsomme bakterier, men ikke bare det: Innimellom all stillesittingen blir det også tid for pausegymnastikk!

Pisk og gulrot

– For å lage god HMS er det nødvendig både å lokke og true, sier rådgiver Tore Simonsen. Kunsten er å balansere de to, mener han

De faste postene

Du finner som vanlig mye annet stoff, blant annet nye produkter, spørrespalter og forskningsnytt i bladet. Abonnerer du på HMS-magasinet, får du dermed mye nyttig lesestoff til sommeren!

God lesning!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS