Postens--HMS-pris-Sarpsborg

Postsjefens HMS-pris til Sarpsborg

Hvert år deler konsernsjefen i Posten Norge ut en egen HMS-pris. I år gikk denne prisen til Sarpsborg Produksjon.

Publisert

Fra utdelingen av Konsernsjefens HMS-pris: F.v.: Britt Mathisen, varaverneombud, Lisbeth Fallang Olsen, medarbeider og Tom Lundblad, produksjonsleder, Dag Mejdell, konsernsjef. (Foto: Kyrre Holstad, Posten Norge)

Sarpsborg Produksjon legger stor vekt på at alle de 38 medarbeiderne i bedriften skal bli sett og hørt. Dette er en av grunnene til at virksomheten mottok konsernsjefens HMS-pris for 2012. Sarpsborg Produksjon trakk det lengste strået blant 13 kandidater.

Fire vinnerkriterier

Prisen er basert på fire kriterier, og Sarpsborg Produksjon har utført en rekke tiltak som oppfyller kriteriene: Virksomheten har gjennomført en profilanalyse av livsstil med handlingsplan for den enkelte medarbeider. Den holder faste gulvmøter – en arena for å ta opp saker til drøfting, den sender ut ukentlige informasjonsskriv til alle medarbeidere og går gjennom tjenestelister og bemanning med justering og tilpasning.

Redusert sykefravær - økt produktivitet

Sarpsborg Produksjon har redusert sykefraværet som følge av intensivert oppfølging. I 2010 hadde bedriften et sykefravær på 12,6 prosent. I august 2012 hadde dette gått ned til 3,3 prosent. Samtidig med nedgangen i sykefraværet har produktiviteten for sortering av pakker økt. Kvalitetsresultatene holder også høyt nivå.

Finner løsninger i fellesskap

– Det mest utfordrende er å gi medarbeiderne en opplevelse av å bli sett hver dag. Ellers består jo teamet av personer med ulikt syn på ting og ulike behov, så det kan være en utfordring noen ganger å finne den rette balansen. Men vi finner stort sett gode løsninger i fellesskap, sier produksjonsleder Tom Lundblad. Han tilskrives mye av æren for fremgangen i Sarpsborg Produksjon. Prisen ble delt ut under den årlige HMS-konferansen for Posten og Bring.

(Posten Norge AS)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS