Femtiårig-arbeidstaker.jpg

Vil ikke ansette femtiåringer

To av tre bedrifter har ikke ansatt noen arbeidstakere over 50 år i løpet av det siste året.

Publisert

Utad taler norske bedriftsledere positivt om eldre arbeidstakere, men en undersøkelse fra Senter for seniorpolitikk avslører at bedriftslederne ikke følger dette opp i handling, skriver Aftenposten.

– Mange bedriftsledere har tilsynelatende ikke tatt inn over seg at arbeidslivet vårt står foran store demografiske endringer. Vi får flere eldre innbyggere. Det vil gjenspeile seg i arbeidsstokken. Mange bedrifter er åpenbart dårlig forberedt på denne fremtiden, sier generalsekretær Kari Østerud i Senter for seniorpolitikk til avisen.

En av fem ansatte femtiåringer

66 prosent av 2002 bedriftsledere i privat sektor oppga at ingen nyansatte i løpet av de siste 12 månedene var over 50 år. 17 prosent av bedriftene hadde ikke foretatt nyansettelser i løpet av året, og dermed gjensto bare én av fem bedrifter som faktisk hadde ansatt arbeidstakere over femti år i løpet av denne tidsperioden.

SMB-bedriftene verstingene

Det er de små og mellomstore bedriftene som knapt ansetter folk over femti, spesielt bedrifter med inntil 100 ansatte. Sjansene for å få jobb er atskillig større på store arbeidsplasser i privat sektor når du har passert femti år.

Tre firedeler (73 prosent) av bedriftene oppga at de heller ikke hadde noen strategi for å holde på sine seniorer, det vil si arbeidstakere over 55 år.

(Aftenposten)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS