Seniorer i arbeid

Flere seniorer vil jobbe

Flere norske seniorer ønsker å fortsette å jobbe, men lederne er tilbakeholdende som følge av finanskrisen, ifølge fersk rapport fra NOVA.

Publisert

I rapporten presenterer forsker Per Erik Solem ved NOVA oppdatert kunnskap om eldre i arbeidslivet og om pensjonering basert på både nasjonale og internasjonale studier. Solem gjengir blant annet funn som viser at seniorenes interesse for å fortsette i arbeid har økt fra 39 prosent i 2003 til 59 prosent i 2010/11, mens ledernes interesse for å ansette eldre har flatet ut etter 2008 som følge av finanskrisen.

– Disse tallene gir grunn til optimisme med hensyn til økt sysselsetting blant seniorer, men det forutsetter jo at lederne følger opp med å gi muligheter til de som vil fortsette, sier Solem på NOVAs nettsted.

Fortsatt økt sysselsetting blant de eldste

Som følge av finanskrisen har sysselsettingen samlet sett stagnert. Dette er en utvikling vi først ser i de yngre aldersgruppene. I de eldste aldersgruppene, og da særlig de over 65, har det på tross av finanskrisa vært en økning i sysselsettingen.

– Det er ikke godt å si hva som er årsaken til denne økningen. Det er vanskelig å måle effekter av tiltak på dette feltet, men erfaringer fra New Zealand viser at en kombinasjon av flere pensjonstiltak over tid gir resultater, ifølge Solem.

Du kan lese hele rapporten her.

(NOVA)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS