SAS-fly-CB948945

Sykefraværet i SAS har skutt i været

Sykefraværet hos danske kabinansatte i SAS økte med over 30 prosent etter gjennomføringen av den omfattende spareplanen i flyselskapet.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Etter de dramatiske forhandlingene mellom ledelsen og de ansatte om store kutt i lønnsvilkår og andre betingelser, har sykefraværet ligget mellom 30 og 40 prosent høyere enn vanlig på denne tiden av året, melder NTB.

– Det har vært en voldsom økning, sier Helge Thuesen, leder av de danske kabinansattes forening CAU, til Danmarks Radio.

Han medgir at det kalde været den siste tiden kan være en medvirkende faktor, men sier samtidig at de ansatte er sterkt preget av de tøffe vilkårene i spareplanen.

– De ansatte har vært under et enormt press og det er fremdeles vrede blant medarbeiderne. Der man tidligere kunne gå på jobb hvis man var forkjølet, blir man nå heller hjemme. Folk tenker mer på sin egen helse nå enn før, sier Thuesen.

140 sykemeldinger pr. dag

De danske kabinansattes forening, CAU, har vel 1600 medlemmer. Normalt er februar den måneden i året da antall sykemeldinger er høyest. Da ligger antall sykemeldinger på vel 100 pr. dag blant de danske kabinansatte, mot 80 pr. dag i sommerhalvåret.

Siden sparepakken i flyselskapet ble vedtatt 19. november i år, har antall sykemeldinger stort sett ligget på mellom 130 og 140 pr. dag, opplyser CAU.

Sendte sint brev til ledelsen

Under forhandlingene i november var CAU den siste fagforeningen som til slutt gav etter og gikk med på sparepakken som var lagt fram av ledelsen i flyselskapet. Med sparepakken har de kabinansatte blant annet avgitt en halv månedslønn i året samt akseptert en ukentlig arbeidstid på 47,5 timer og arbeidsdager på opptil 13 timer.

(Kilder: TV2 og NTB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS