Sommerferie-CB1672276

Vil ha en måned sommerferie

Tre av fire svensker mener at de må ha minst fire ukers sammenhengende ferie for å føle seg uthvilt.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Spesielt kvinnene gir uttrykk for at det er nødvendig med en måneds ferie i strekk for å kunne koble helt av og føle seg uthvilt nok til å begynne å jobbe igjen, skriver Aftenposten.

Hele 75 prosent av de spurte kvinnene svarte dette i en undersøkelse som SIFO (Svenska institutet för opinionsundersökningar) har utført. 66 prosent av de spurte mennene svarte at de trenger fire ukers sammenhengende ferie.

Ikke belegg i forskning

Det finnes ingen vitenskapelige undersøkelser som viser at en lang, sammenhengende ferie om sommeren er avgjørende for å føle seg uthvilt, fremfor å dele opp ferien i bolker.

– De få studier som finnes, sier ikke noe om at lengden på ferien er avgjørende, sier Thorbjørn Åkerstedt, professor ved Stressforskningsinstitutet ved Stockholms universitet og Karolinska instituttet. Derimot finnes det vitenskapelig støtte for at det tar rundt ei uke å stresse ned, og at de fleste bruker den siste uka i ferien til å forberede seg på å begynne å jobbe igjen.

(Aftenposten)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS