Teamarbeid

Overtid imponerer ikke sjefen

Å gjøre inntrykk på sjefen er enklere enn du tror: Kom tidsnok til møter og koble deg raskt på e-posten.

Publisert

Å komme tidsnok til møter rangeres høyt blant sjefer. (Ill. foto: Colourbox.com)

Derimot får du ingen popularitetspoeng dersom du jobber overtid eller spiser ofte ute på dyre restauranter, skriver det svenske nettstedet ledarna.se. Konklusjonen er basert på en undersøkelse foretatt av den svenske lederorganisasjonen Ledarna blant 1200 ledere i Sverige.

Undersøkelsen gir et bilde av den effektive lederen som får gjort mye, videreutdanner seg, har arbeidet i mange ulike land og dessuten er tilgjengelig. Men det imponerer lite å sitte igjen på kontoret etter klokken fem. Bara 14 prosent synes at det gir et positivt inntrykk at kollegene arbeider sene kveldstimer.

Balansert livsstil er bra

– Det er en myte at det premieres å jobbe døgnet rundt og eie statusting. Vår undersøkelse viser snarere at ledere imponeres av en sunn og balansert livsstil, sier lederekspert Johan Frisö i Ledarna.

Å gå hjem til rett tid gir dessuten rom for en annen egenskap som rangeres høyt av lederkolleger: Å prioritere tid sammen med familien.

– Når du som leder vet hvor vanskelig det er å få alle brikkene i puslespillet på plass, imponeres du av dem som lykkes med å leva balansert, sier Frisö.

Dette rangerer lederne høyest

" 1. Komme tidsnok til møter: 95 prosent. 2. Være raskt oppe på e-post: 87 prosent. 3. Fortsette å videreutdanne seg: 81 prosent. 4. Få mye gjort på en dag: 81 prosent. 5. Prioritere tid med familien: 76 prosent. 6. Ha tatt lederutdanning: 69 prosent. 7. Ha arbeidserfaring fra flere ulike land: 66 prosent. 8. Alltid svare i telefonen: 65 prosent.9. Holde gode presentasjoner på møter: 56 prosent. 10. Ha mange baller i luften: 56 prosent.

(ledarna.se)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS