Lene-Jønsson-EBA-1
Lene-Jønsson-EBA-1

Ergonomiportalen lansert på HMS-konferansen

HMS-konferansen for bygg og anlegg samlet over 200 deltakere på Thon Arena Hotel i Lillestrøm forrige uke. Dette er ny deltakerrekord for konferansen.

Publisert

Lene Jønsson i EBA er meget fornøyd med oppslutningen om HMS-konferansen. (Foto: Jan Tveita)

Den nye Ergonomiportalen ble lansert på konferansen, som samlet deltakere blant entreprenører, rådgivere, Fellesforbundet, Arbeidsmandsforbundet og Arbeidstilsynet.

– Ergonomiportalen.no er et samarbeidsprosjekt mellom Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) og Fellesforbundet, opplyser Lene Jønsson i EBA. Målet med det nye verktøyet er å redusere sykefravær som skyldes muskel og skjelettplager, opplyser hun.

Møteplass for hele næringskjeden

– Det er fjerde gang HMS-konferansen arrangeres, og årets deltakelse tyder på at den er i ferd med å bli den møteplassen vi har ønsket å skape, sier Jønsson. Myndigheter, byggherrer, prosjekterende, entreprenører og verneombud har felles interesse og utfordring i å sikre arbeidsmiljøet på bygg- og anleggsplasser, og på HMS-konferansen er hele næringsskjeden representert. Gjennom en slik møteplass får vi anledning til å belyse viktige temaer og finne felles løsninger, understreker hun.

Flere samarbeidspartnere

– EBA arrangerer konferansen i samarbeid med Fellesforbundet, Arbeidsmandsforbundet, Arbeidstilsynet, BNL, Jernbaneverket og Statens Vegvesen. De to siste var med i programkomiteen for første gang i år, og vi er svært fornøyd med at vi også har fått med oss byggherrene, sier Jønsson.

De viktigste hovedtemaene på konferansen var risikohåndtering, samhandling og flerkulturelle arbeidsplasser.

Du finner mer informasjon om HMS-konferansen på www.ebanett.no. Her kan du også lese mer om ergonomiportalen.no.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS