Røykekutt
Røykekutt

Ekstra fridager til ikke-røykere

Arbeidsgivere har begynt å dele ut ekstra fridager til ansatte som ikke røyker.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Stadig flere arbeidsgivere vil bare ansette røykfrie medarbeidere, skriver Vårt Land. Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap), som vil stramme inn tobakksskadeloven for å redusere antall røykere i Norge, gir sin støtte til tiltaket.

Stadig flere røykfrie arbeidsplasser

– Departementet støtter en utvikling hvor stadig flere arbeidsplasser gjøres tobakksfrie, og viser til at arbeidsgiver i stor utstrekning har mulighet til å forby tobakksbruk i betalt arbeidstid, skriver Helse- og omsorgsdepartementet i et høringsbrev.

Lønnsomt å belønne ikke-røykere

Samtidig har nå arbeidsgivere begynt å se etter løsninger for å skape et røykfritt miljø på arbeidsplasser der ansatte fra før har vært røykere. Bedriften Infotjenester i Sarpsborg har innført to ekstra fridager til alle som ikke røyker, opplyser personalsjef Annika D`Alicandro til Fredrikstad Blad. Selskapet har 115 ansatte og har funnet ut at det er mer lønnsomt med ekstra fridager til alle som ikke røyker.

Røykepausene tar tid

– Røykepausene tar tid, og siden det ikke blir røyket innendørs lenger, går det ekstra lang tid når ansatte tar en røykepause, sier hun.

Grieg Group i Bergen har med sine 500 ansatte valgt samme løsning. Der får alle røykfrie ansatte en ekstra fridag. Tilbudet ble innført for å motivere røykere til å stumpe sigaretten for godt. Det er dessuten urettferdig at røykere skal ha flere pauser enn ikke-røykere, påpeker konserndirektør Wenche Kjølås. (ANB-NTB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS