Årets-hørselsbedrift-Sameti

Sametinget Årets Hørselsbedrift

Prisen for Årets Hørselsbedrift går til Sametinget. Det er Yrkesaktivt utvalg i Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) som står bak tildelingen.

Publisert

HLFs forbundsleder Knut Magne Ellingsen (t.v.) overrakte Sametinget prisen for Årets Hørselsbedrift under erfaringskonferansen om hørselshemmede i arbeidslivet på Briskeby skole- og kompetansesenter i begynnelsen av november. Fra venstre Knut Magne Ellingsen, leder Tone Segtnan i HLFs yrkesaktive utvalg, Sametingets direktør Rune Fjellheim og hovedverneombud Brita Oskal Eira. (Foto: Tor Slette Johansen, HLF)

Ledelsen ved Sametinget har tatt hørselshemmedes utfordringer på alvor og tilrettelagt på best mulig måte. I begrunnelsen heter det blant annet: "Sametinget i Karasjok har over tid arbeidet aktivt med å legge til rette for det fysiske arbeidsmiljøet, slik at det har vært teknisk mulig for ansatte med hørselsutfordringer å fortsette arbeidet i Sametinget. Prisvinner har vist forståelse for den enkelte hørselshemmedes ve og vel, på en slik måte at det er også er nyttig for samfunnet som sådan."

Sametinget mottok prisen fredag 4.november i år, under erfaringskonferansen for hørselshemmede på Briskeby skole og kompetansesenter i Lier.

– En bra arbeidsplass for oss med svekket hørsel

Hørselshemmede Else Marie Isaksen fra Karasjok jobber til daglig i sametingsadministrasjonen i Karasjok, og det var hun som foreslo sin egen arbeidsgiver som kandidat til denne prisen.

– For meg er det veldig viktig at jeg ikke skal føle meg altfor annerledes på en arbeidsplass selv om jeg har svekket hørsel, forklarer Isaksen.

Isaksen gir ros til sametingsledelsen for at de har tatt hørselshemming seriøst og tilpasset arbeidsplassen slik at ansatte med svekket hørsel også skal kunne jobbe der og fungere i jobben sin.

– Det er bra at sjefene og kollegene mine har tatt dette seriøst. I hverdagen min er det få som i det hele tatt legger merke til min hørselshemming, sier en fornøyd Else Marie Isaksen til NRK.

– Vist veldig god vilje

Sametinget fikk tidligere i høst den gledelige meldingen om at de har vunnet prisen «Årets Hørselsbedrift».

Det er første gangen prisen deles ut til en bedrift i Finnmark. Med prisen ønsker HLF å synliggjøre de utfordringene folk med svekket hørsel møter i hverdagen sin.

– Allerede da det nye sametingsbygget i Karasjok ble ferdigstilt, var det satt opp teleslynger og skrankeslynger, og vi har simultantolkeanlegg. I tillegg er det brukt slike materialer i sametingsbygget, som fører til mindre støy i møtelokalene, sier Else Marie Isaksen.

– Vi trenger flere bedrifter som Sametinget, som kan gå foran og vise hva som skal til for å tilrettelegge for hørselshemmede arbeidstakere, sier Trym Helbostad, informasjonssjef i HLF.

(Pressemelding fra HLF)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS