Riktig-løft
Riktig-løft

Tøffest å være sykepleier

Ingen norske arbeidstakere er så utsatt for tidspress og store arbeidsbelastninger som sykepleiere, ifølge en ny undersøkelse.

Publisert

Sykepleierne utsettes for tidspress og store arbeidsbelastninger, ifølge ny undersøkelse. (Foto: Jan Tveita)

I undersøkelsen der 16 000 norske arbeidstakere er blitt kartlagt for arbeidsrelaterte helseproblemer og skader, troner sykepleierne øverst.

Sammen med bønder, fiskere og folk i ufaglærte yrker er sykepleiere mest utsatt for arbeidsrelaterte helseproblemer, skriver Aftenposten.

Blant sykepleierne svarer én av fem at de har opplevd så mye tidspress og store belastninger i jobben at det i særlig grad kan påvirke deres psykiske helse.

Undersøkelsen viser også at drøyt én av ti nordmenn i yrkesaktiv alder det siste året har hatt fysiske eller psykiske helseproblemer forårsaket eller forverret av forhold på jobben.

Rapporten utført av Nasjonal overvåking av arbeidsmiljø og helse (NOA), basert på data fra Statistisk sentralbyrås arbeidskraftundersøkelse, ble lagt fram torsdag.

Du kan lese hele rapporten her: Arbeidsskader og arbeidsrelaterte helseproblemer.pdf

(NTB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS