Aktiv-med-jobben

En duppedings gir ingen helseeffekt

1. oktober er over 5000 arbeidstakere klare til start i aktivitetskampanjen Aktiv med Jobben. Nå er siste sjanse til å melde seg på.

Publisert

(Ill. foto: Aktiv med jobben)

En fersk rapport fra Helsedirektoratet viser at bare 17 prosent av oss er aktive i 30 minutter om dagen. Aktivitetskampanjer er et godt verktøy på veien mot en mer aktiv livsstil, men du må selv ta skrittet.

Endre vaner

– Du kan ikke kjøpe en ting, og tro at den skal gjøre jobben for deg. Det er når du bruker tingen at det faktisk gir en helseeffekt, sier Fredrik Brauter, treningsveileder i Bedriftsidretten. I Aktiv med Jobben er skrittelleren verktøyet til en mer aktiv livsstil.

– Kjernen er ikke skrittelleren, men vanene dine. Det er personen som bruker skrittelleren som skaper helseeffekten, mener Brauter. Han møter ofte på folk som sliter med å komme i gang med treningen, og som trenger å få satt ting i system. Da kan skrittelleren være et godt verktøy i en prosess der du vil endre vanene dine. Skrittelleren kan gjøre deg mer bevisst på hvor aktiv du faktisk er i løpet av dagen.

Tenke helhetlig

Uansett er det varighet, hyppighet og intensitet som er det avgjørende. Brauter er opptatt av at vi må tenke mer helhetlig om trening og livsstil.

– Å labbe litt rundt i et kontorlandskap hele dagen, gir ikke så mye effekt, selv om du får mange skritt, sier Brauter. Han fremholder at for mye ensidig belastning av kroppen kan gi overbelastning, og oppfordrer til å bruke skrittelleren til å variere aktiviteten.

– Ta en kveldstur i skogen eller gå en tur i lunsjen. Skal du forbedre noe, må du også forandre noe, og gjøre noe annet enn du gjør til daglig, oppfordrer treningsmotivatoren.

Bli Aktiv med Jobben

Å gå er enkel hverdagsmosjon, og krever verken spesielt utstyr eller mye planlegging og forberedelser. Ta på deg skoene, så er du i gang!

Aktiv med Jobben er en aktivitetskonkurranse for arbeidslivet. Vi tilbringer mye tid på jobb, og aktivitet som inngår i det daglige bevegelsesmønsteret, gir deg maks utbytte. La føttene bringe deg gjennom dagen, og registrer antall skritt i konkurranse med arbeidstakere fra hele landet.

For ytterligere opplysninger, gå inn på nettstedet: www.aktivmedjobben.no.

"

(Logo Aktiv med jobben)

Powered by Labrador CMS