Durapart logo
Durapart logo

Europas beste attføringsbedrift

Attførings­bed­rif­ten Dura­part AS i Aren­dal får topp­score i en euro­peisk evalu­ering av att­førings­bed­rifter.

Publisert

Durapart AS har for andre gang oppnådd kvalitets­utmerkelsen EQUASS Excellence. Det er en metode for å evaluere bedrifter i velferds­sektoren i Europa.

Faksimile fra Duraparts hjemmeside.

Bedriftene evalueres etter et poengsystem. Durapart oppnådde 71,6 poeng av 90 mulige. Aldri tidligere har en bedrift i Europa fått en så høy score.

Durapart er en bedrift som hjelper folk i aktivitet, gir opplæring og hjelper arbeids­søkere fram mot ny jobb. Den ble etablert under navnet Agder­produkter AS i 1971, mens driften startet i 1972. Endret navn til Durapart AS i 2000.

Høy kvalitet

Tor Saglie i NAV.

– At Durapart får toppscore i en europeisk kvalitets­evaluering er strålende. Det betyr mye for våre brukere at tjenestene som tilbys er gode, og det er derfor svært viktig at bedriftene har etablert gode systemer som sikrer høy kvalitet, sier arbeids- og velferds­direktør Tor Saglie.

– Dette er en fjær i hatten for Norge og måten vi driver attføring på. Dette er en inspirasjon for ytterligere å bedre tilbudene til arbeids­søkerne og NAV, sier direktør Johan-Martin Leikvoll i Attførings­bedriftene i NHO Service.

Europeisk forbilde

– Dette er en imponerende prestasjon. Durapart kan virkelig regnes som et europeisk forbilde for andre bedrifter i denne sektoren, sier kvalitets­ekspert Guus van Beek i EPR (European Platform for Rehabilitation). Dette er den europeiske sammen­slutningen av attførings- og rehabiliterings­bedrifter.

Fakta om EQUASS

En metode for å evaluere bedrifter i sosial sektor i Europa. Basert på ni prinsipper for kvalitet: Lederskap – Rettigheter – Etikk – Partnerskap – Personfokus – Deltakelse – Helhetstanke – Resultat­orientering – Kontinuerlig forbedring

Durapart AS er en av 110 norske attførings­bedrifter.

Les saken hos Durapart. Kilde: Pressemelding fra NHO Service

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrevsom blir sendt ut en gang i uken! Abonner på HMS-magasinet og få seks utgaver i året.

"
Powered by Labrador CMS