Nycomed-2

Stafett for et friskere Norge

56 medarbeidere hos Nycomed har gått, løpt og syklet fra Asker til Elverum.

Publisert

Nycomeds jubileumsstafett ankommer Elverum med ordfører Terje Røe på sisteetappen. (Foto: Helene Aarnes)

Stafetten forrige helg var ledd i feiringen av at Nycomed har arbeidet for et friskere Norge i 135 år. Samtidig var stafetten et bånd mellom fabrikkene i Asker og Elverum.

Askers ordfører Lene Conradi løp som første deltaker ut fra fabrikken i Asker, mens Elverums ordfører Terje Røe løp sjarmøretappen gjennom Elverum sentrum.

De 56 etappene hadde forskjellig lengde ut fra om deltakeren gikk, løp eller syklet. Stafetten var på 210 kilometer, og den lengste etappen var på 19 kilometer på sykkel fra Sørumsand til Årnes.

Verdensomspennende virksomhet

Selve jubileumsdagen ble feiret den 6. februar, men da var det ikke vær for å gå, løpe og sykle mellom Asker og Elverum. Nycomed synes det er viktig å feire 135 år med sammenhengende farmasøytisk industrivirksomhet i Norge. Det som begynte forsiktig i 1874, er nå en verdensomspennende virksomhet med aktivitet i mer enn 50 land og ca. 12 000 medarbeidere.

Avansert produksjon

Fabrikkene i Asker og på Elverum ligger i fremste rekke når det gjelder avansert produksjonsteknologi. Produksjonen er så effektiv og lønnsom at det ikke har vært aktuelt å flytte virksomheten til lavkostland. Fabrikken i Asker er dessuten kompetansesenter for all produksjon av kalsiumtabletter i Nycomed-konsernet.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS