Kvinnelig-sjef
Kvinnelig-sjef

Sjef, kan jeg få spørre deg om noe?

Kvinnelige ledere blir oftere avbrutt i jobben enn mannlige.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com)

Kan jeg få spørre deg om noe? Dette spørsmålet hører vi ofte ute på arbeidsplassene. Ifølge en undersøkelse fra danske Ledernes Hovedorganisation kan flere enn to av tre ledere (71 prosent) nikke gjenkjennende til at de i høy eller meget høy grad utsettes for avbrytelser i det daglige arbeidet, heter det i nyhetsbrevet Lederne Mandag. Undersøkelsen avslører samtidig at avbrytelsene i høyere grad rammer kvinnelige enn mannlige ledere. 80 prosent av kvinnene blir i høy eller meget høy grad avbrutt i de daglige oppgavene, mens det gjør seg gjeldende for 68 prosent av mennene.

Nødvendig med avbrytelser

- Når flere kvinner enn menn blir avbrutt, skyldes det blant annet at mange kvinnelige ledere arbeider med mennesker, og i disse jobbene er det ikke bare er en betingelse, men ofte rett og slett nødvendig å bli avbrutt, sier ledelsesrådgiver Helle Bruun Madsen fra Ledernes Hovedorganisation.

Avbrytelser ikke negativt

Hun understreker at avbrytelser er et vilkår i langt de fleste lederjobber - og det er i utgangspunktet ikke negativt.

- En avbrytelse er en mulighet for dialog, for å praktisere synlig ledelse og for å finne ut hva som opptar medarbeiderne, fastslår Helle Bruun Madsen.

Du kan lese mer om undersøkelsen her.

(Ledernes Hovedorganisation)

"
Powered by Labrador CMS