Tæruddalen barnehage i Skedsmo 23

Barnehagebråk gir øresus

Ett av seks barn i norske barnehager er plaget av øresus som følge av støy. Samtidig er en av fire ansatte i barnehagene hørselsskadd av samme årsak.

Publisert

Det viser tall fra Utdanningsforbundet og Arbeidstilsynet, melder Dagbladet. Stress, hodepine, øresus, læringsvansker og i verste fall nedsatt hørsel er noen av plagene barn i bråkete barnehager risikerer. Tallet er enda høyere for barn i skolealder.

Kampanjen God lyd

Nå lanserer Utdanningsforbundet og Arbeidstilsynet en felles landsomfattende kampanje, God lyd, som skal få ned støyen i barnehagen. - Støy er et av de mest belastende arbeidsmiljøproblemene i barnehagen. Og når støy er et problem for voksne, er det også det for barn, sier Helga Hjetland, leder i Utdanningsforbundet, til avisen.

En av fire ansatte plages

Ifølge Arbeidstilsynet rapport fra 2005 er 75 prosent av barnehageansatte utsatt for plagsom støy. Samtidig hadde bare én av tre barnehager i 2005 målt støynivået. Nå tar kampanjen i bruk lydmålere, informasjonsmateriell og kosedyr for å stimulere til mer oppmerksomhet og bevissthet rundt støy i barnehagene. (NTB)

Powered by Labrador CMS