It-arbeidsplass

Godt arbeidsmiljø hindrer gjennomtrekk i it-bedriftene

Det er stor forskjell på gjennomtrekken i norske it-bedrifter, viser ny undersøkelse.

Publisert

Norske it-bedrifter er kjent for hardt arbeidspress og stor gjennomtrekk av ansatte. Men slik er det ikke i over alt, skriver Newswire.- Undersøkelsen viser at it-bedrifter som har et godt arbeidsmiljø, i stor grad klarer å holde på sine ansatte, sier Jannik Krohn Falck i analyseselskapet Great Place To Work Norge. Selskapet deler hver år ut prisen til beste norske arbeidsplass. I år vant Microsoft foran Kantega. 81 bedrifter med mer enn 30 000 ansatte deltok i konkurransen.

Hver femte

Norske it-bedrifter er godt representert i undersøkelsen til Great Place To Work. Mindre enn sju prosent av de ansatte i disse bedriftene har sluttet det siste året. Samtidig sliter it-bransjen for øvrig med stor gjennomtrekk.

- Det er hard konkurranse om de beste hodene, og folk bytter jobb i stort tempo. Den gjennomsnittlige gjennomtrekken blant medlemsbedriftene våre er på 17 prosent, sier direktør Fredrik Syversen i IKT-Norge. Han mener lønn og arbeidsmiljø er de viktigste faktorene for å hindre at folk slutter.

Ingen slutter

It-selskapet Kantega er eid av de ansatte og har plassert seg helt i toppen blant Norges og Europas beste arbeidsplasser. I Kantega var det ingen som sa opp jobben i fjor. - Arbeidsmiljøet har gjort at folk blir her lenge og utvikler sin kompetanse i bedriften. Det er en viktig forutsetning for at vi skal kunne levere gode løsninger til våre kunder, sier avdelingsleder David Baum til Newswire.

Familievennlig arbeidsplass

Nylig ble Kantega kåret til Norges mest familievennlige arbeidsplass. - Det er ikke nok å ha et sterkt faglig miljø. Når folk blir hos oss, er det også fordi de har det bra på jobben. At de fleste er medeiere i bedriften, betyr nok også mye.

Lett og sikkert

Kantega er spesialist på datasikkerhet og har utviklet selvbetjeningsløsninger på nettet for banker og offentlige etater. Løsningene skal være lette å bruke og samtidig ha høy grad av sikkerhet.

Nettløsning for varslere

Kantega leverer verdens første nettløsning for anonyme varslere i arbeidslivet og utvikler også den nye pensjonsportalen som skal gi nordmenn oversikt over hva de får i pensjon.(Newswire)

Powered by Labrador CMS