Vekt-colorubox

Slank deg, få mer ferie

Lokale politikere i Falun i Midt-Sverige vil belønne kommunalt ansatte som går ned i vekt med ekstra ferie. Men byråkratene stritter imot, fordi lovverket ikke åpner for slike ferieutvidelser.

Publisert

Politikeren Maria Wilje mener de som slanker seg eller forbedrer sin personlige helse mest på ett år, bør kunne få mellom tre og fem ekstra feriedager per år. Det vil kunne bidra til redusert sykefravær, sier hun ifølge nettstedet Dalarnas Tidninga.Lite populært forslag

Forslaget faller ikke i god jord på Falun kommunes personalkontor, på miljøkontoret eller i kommuneadministrasjonen. Noen mener det blir for dyrt, andre at kommunen ikke har lovlig adgang til å innvilge utvidet ferie.

- Blant annet blir det påpekt at det ikke er adgang til å inngå lokale eller individuelle avtaler om ekstra feriedager. Derimot kan man kalle dem fridager (!), ettersom arbeidsgiver kan gi fri uten å fastsette noe formål, forklarer Dalarnas Tidningar.

Dyrt å drifte Dessuten vil en ordning med ekstra feriedager bli dyrt å administrere, da den vil kreve minst en halv stilling i administrasjonen, argumenteres det videre. Maria Wilje mener på sin side at det reduserte sykefraværet vil mer enn veie opp for dette.

kilde: dinside.no

Powered by Labrador CMS