Et par briller og en penn dandert oppå en bordkalender.
FORDELER: Ni av ti bedrifter som deltok i det britiske forsøket, ønsker å fortsette med firedagers arbeidsuke.

Studie: Mer produktivt med firedagers arbeidsuke

Høyere omsetning, mindre fravær og bedre helse blant de ansatte. Dette er målte fordeler med å redusere arbeidsuken fra fem til fire dager.

(NTB-AFP:) En arbeidsuke på fire dager er mer produktiv enn en femdagers uke for de fleste ansatte og bedrifter, viser en stor britisk studie.

Over 60 bedrifter i Storbritannia har deltatt i den seks måneder lange studien, der nesten 3.000 ansatte fikk anledning til å jobbe fire dager i uka med samme lønn som de hadde da de jobbet femdagers uke.

Som et resultat av studien har ni av ti bedrifter som deltok, enten bestemt seg for å fortsette med firedagers uke eller opplyser at de planlegger å innføre dette.

Økt omsetning

Dette fordi produktiviteten viste seg å øke, noe som resulterte i økt omsetning for bedriftene som deltok i studien.

Sammenlignet med samme periode i tidligere år så økte omsetningen i gjennomsnitt med 35 prosent, viser studien som ble organisert av 4 Day Week Global.

– Resultatene er stort sett de samme på alle arbeidsplasser og i bedrifter av varierende størrelse, noe som viser at dette er noe som fungerer for mange typer bedrifter, sier professor Juliet Schor ved Cambridge-universitet som har ledet studien.

Fraværet falt

Studien viste også at fraværet blant ansatte falt med firedagersuke og at færre sluttet i bedriftene.

Forskerne fant også en «betydelig» bedring i fysisk og psykisk helse blant dem som jobbet fire dager i uka, og de ansatte trente mer og likte seg bedre på jobben. Ansatte meldte også om mindre stress og søvnplager.

– Den psykiske helsen deres ble bedre, de sov bedre og de ble i mindre grad utbrent, konstaterer Cambridge-professoren Brendan Burchell.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS