Torbjørn Røe Isaksen
Torbjørn Røe Isaksen

Arbeidsministeren koronasmittet

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har fått påvist koronasmitte. Han føler seg i god form og har svært milde symptomer.

Publisert

– Jeg føler meg i god form og har svært milde symptomer. Jeg kommer til å jobbe mest mulig som normalt hjemmefra, men i hjemmeisolasjon, sier Isaksen til NTB.

– Jeg begynte å kjenne en lett forkjølelse forrige tirsdag, men hadde så vidt jeg visste ikke vært i kontakt med noen som var smittet, eller som hadde vært i utsatte områder i utlandet. Jeg har hele tiden forsøkt å overholde alle råd om god hygiene og holde avstand til folk, forklarer statsråden.

– At jeg føler meg i såpass god form, illustrerer godt hvorfor myndighetenes råd er at også de med milde luftveisinfeksjoner holder seg hjemme så lenge symptomene varer, sier han.

Isaksens høyre hånd smittet

Allerede tirsdag ble det klart at Isaksens statssekretær Vegard Einan (H) var smittet at koronaviruset.

– I går ble min statssekretær bekreftet smittet. Etter det ble jeg testet og dro så rett hjem, sier Isaksen.

Departementet kartlegger nå hvem som har vært i nærkontakt med Isaksen siden tirsdag 10. mars. I tillegg varsles eksterne deltakere som har vært på samme møter som statsråden i tiden etter forrige tirsdag.

Solberg ikke i karantene

Tirsdag denne uka ble det også klart at statsminister Erna Solbergs (H) høyre hånd, statssekretær Rune Alstadsæter (H), var koronasmittet.

– Jeg fikk symptomer på viruset i helgen, men har det ikke lenger. Jeg er nå er i hjemme-isolasjon sammen med min familie, skrev Alstadsæter på Facebook tirsdag.

Men statsministeren er ikke i karantene i henhold til reglene og retningslinjene, opplyser Arbeids- og sosialdepartementet til NTB onsdag. Hvis statsministeren skulle bli syk og ikke kan gjøre jobben, blir næringsminister Iselin Nybø (V) fungerende statsminister.

Erna Solberg
Erna Solberg

Mange helsetopper i karantene

Fra før sitter flere helsetopper i hjemmekarantene. Det gjelder blant annet helsedirektør Bjørn Guldvog og Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg. Det skyldes at assisterende helsedirektør Geir Stene-Larsen, som hadde deltatt på møter med helsetoppene, var blitt smittet av koronaviruset i Spania. Stene-Larsen hadde fått dispensasjon fra karantenereglene.

Også NHO-sjef Ole Erik Almlid er satt i karantene etter at han deltok på et møte med Helsedirektoratet.

(NTB)

Ole Erik Almlid
Ole Erik Almlid
Powered by Labrador CMS