Pøbelgründer Eddi Eidsvåg og sponsorsjef Vidar Riseth i Rema 1000 har funnet tonen. (Foto: Rema 1000)

Pøbelprosjektet får hovedsamarbeidspartner

Siden 2011 har 84 pøbler fått jobb i butikkjeden. I 2016 er målet å få 25 nye pøbler i arbeid.

Publisert

Pøbelprosjektet ble startet av Eddi Eidsvåg i 2007. Siden 2011 har Rema 1000 vært tilbyder av praksisplass med målet om å gi ungdom som faller utenfor jobb og utdanning en ny sjanse.

Så langt har over 200 pøbler fått praksisplass i butikk eller på distribunal. 84 av disse har fått jobb i Rema 1000, noe som ifølge Det Norske Veritas sparer samfunnet for 994 millioner kroner.

Pøbler i butikkuniform

Pøbelgründer Eddi Eidsvåg møter ofte pøbler rundt om i landet i butikkuniform.

– Samarbeidet med Rema 1000 har gjort det mulig for oss å gi hundrevis av ungdommer et bedre liv. Følelsen av å bli sett, kunne bidra og få tilhørighet betyr enormt mye for pøblene, sier Eidsvåg.

Flere ungdommer i jobb

Som hovedsamarbeidspartner skal Rema 1000 bidra til at flere ungdommer som faller utenfor jobb og utdanning kommer seg i arbeid. Målet i den nye avtalen er å få 25 pøbler i jobb hvert år.

– Disse ungdommene drømmer om en jobb som gjør hverdagen meningsfull. Vi lærer dem viktigheten av folkeskikk, det å være presis, ærlig og redelig og ikke minst å ta ansvar for sitt eget liv. Gjennom Pøbelprosjektet og Rema 1000 får de sjansen, men jobben må de gjøre selv, forteller Eidsvåg.

Talentfulle pøbler

I samarbeid med Pøbelprosjektet skal kunnskap om butikkjedens organisasjonskultur, verdier og konsept inn i Pøbelskolen. Talentfulle pøbler som ønsker en karriere i kjeden, vil videre plukkes ut til å delta på opplæring gjennom Rema-skolen. På denne måten får pøblene som ønsker å jobbe i butikk en god start på sin karriere.

Svært fornøyd

Vidar Riseth, sponsorsjef i Rema 1000, er svært fornøyd med den nye avtalen.
– I Rema 1000 tror vi på mangfold og det å gi folk en ny sjanse. Vi er stolte over å kunne bidra til at flere pøbler får den viktige erfaringen av å yte noe på en arbeidsplass. Vi opplever pøblene som motiverte og engasjerte unge mennesker, og vi er stolt av at de evner å reise seg når livet er tøft.

(Pressemelding)

Pøbelprosjektet

Eddi Eidsvåg startet det hele i 1997 med kurs for enslige forsørgere. Senere videreutviklet han Pøbelprosjektet i sitt bakeri i Sandnes.

I 2005 tok Eddi Eidsvåg kontakt med Arne Husjord, og de utviklet det som i 2007 ble til Pøbelprosjektet AS. Den 18. juni 2007 ble selskapet Pøbelprosjektet AS stiftet, og selskapet ble registrert som ideelt AS. At selskapet er ideelt, betyr at det har vedtekter som sier at det ikke kan tas ut utbytte til eierne, og at hvis selskapet opphører, skal alle aktiva gå til Røde Kors ungdomsarbeid.

Denne eierformen er en vesentlig del av Pøbelprosjektets egenart og gjør at selskapet distanserer seg fra det å være et rent profittbasert aksjeselskap. Eierne av Pøbelprosjektet AS er i dag Eddi Eidsvåg og Jone Sunde.

 

Powered by Labrador CMS