Hæglandsheimen-Vennesla
Hæglandsheimen-Vennesla

Gode arbeidsplasser forebygger stress

Nå lanserer Det europeiske arbeidsmiljøorganet EU-OSHA en ny konkurranse der norske virksomheter som har gjennomført gode tiltak for å forebygge stress og psykososial risiko på arbeidsplassen inviteres til å delta.

Publisert

(Foto: Jan Tveita)

Konkurransen arrangeres i regi av Det europeiske arbeidsmiljøorganet (EU-OSHA), og det er andre gang at norske virksomheter kan delta, melder Arbeidstilsynet på sine nettsider. God praksis-konkurransen er et ledd i kampanjen "Gode arbeidsplasser forebygger stress" som går ut 2015.

Norsk bedrift høyt oppe

I forrige konkurranse i 2012-2013 med tema "Samarbeid, ledelse og medvirkning" nådde den norske bedriften GE Healthcare opp og mottok hederlig omtale i en egen publikasjon som utgis i etterkant av konkurransen.

Hvem kan nominere?

Alle arbeidsgivere, arbeidstakere, bedriftshelsetjenester og arbeidslivssentre oppfordres til å nominere kandidater. På nasjonalt plan vil kandidatene bli vurdert i to kategorier: Arbeidsplasser med under 100 ansatte og arbeidsplasser med 100 eller flere ansatte. Vinneren i hver kategori går så videre til den europeiske runden.

Prisvinnerne og et lite antall bidrag som gis hederlig omtale, vil bli valgt ut av et panel bestående av representanter for de fire interessegruppene i EU-OSHAs styre (regjeringer, arbeidsgivere, arbeidstakere og Europa-kommisjonen) og en ekspert på feltet.

Har du spørsmål eller ønsker du å sende inn bidrag til konkurransen, send e‑post til focal.point@arbeidstilsynet.no

Frist for innsending av bidrag er 10. oktober 2014. Prisen vil bli utdelt under en seremoni våren 2015.

Les mer om prisen for god praksis her

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS