Firesafe kjøper Thermax

Brannsikringsselskapet Firesafe kjøper Thermax AS på Klepp utenfor Sandnes og styrker sin posisjon i Rogaland.

Publisert

– Med kjøpet av Thermax blir vi markedsleder i Rogaland, og det eneste firmaet i regionen som kan tilby alle typer tjenester innen brannsikring, sier adm.dir. Morten Ameln i Firesafe i en pressemelding fra selskapet.

F. v. Steffan Larsen, direktør entreprenør, Firesafe, Ove Larsen og Kjell Haugland, eiere av Thermax og Morten Ameln, adm. direktør, Firesafe.
F. v. Steffan Larsen, direktør entreprenør, Firesafe, Ove Larsen og Kjell Haugland, eiere av Thermax og Morten Ameln, adm. direktør, Firesafe.

Thermax ble etablert i 1991 og er en ledende aktør innen passiv brannsikring og fuging i Sør-Rogaland. Bedriften omsatte for 32 millioner kroner i 2020 og har 27 ansatte. Thermax har siden 2010 holdt til på Klepp utenfor Sandnes. Firesafe har i dag avdelinger i Stavanger og Haugesund som utfører passiv brannsikring, brannteknisk rådgivning, og kontroll og service på branntekniske installasjoner.

– Etter overtakelsen av Thermax er vi over 50 medarbeidere i Rogaland, og vi ser mange synergier mellom de to selskapene, sier Ameln.

Fortsetter som eget selskap

Thermax eies i dag av Kjell Haugland og Ove Larsen. De har vært med i bedriften siden slutten av 1990-tallet.

– Vi er glade for å få Firesafe inn som eier av bedriften. Vi ser mange fordeler av å komme inn i et større selskap og kunne til by våre kunder flere tjenester. Firesafe har ressurser og vilje til å utvikle virksomheten videre, og vi er veldig glade for denne løsningen, sier Larsen og Haugland.

Thermax fortsetter som et eget selskap, men vil samkjøre sin virksomhet med Firesafe i regionen. Både Kjell Haugland og Ove Larsen fortsetter også i samme stillinger som før.

Venter stor aktivitet fremover

Det skjer mye spennende i Rogaland. I dag bygges det nytt sykehus i Haugesund, og byggingen av det store nye universitetssykehuset, SUS, på Ullandhaug er godt iP gang.

– Vi tror det kommer til å skje mye spennende i Rogaland fremover som følge av aktiviteten i oljesektoren og det grønne skiftet. Til tross for utfordringer med covid-19 opplever regionen nå vekst igjen etter nedturen i 2014, sier Ameln.

(Pressemelding fra Firesafe)

Powered by Labrador CMS