Gunn ELin Reisænen -Univern

Lever av HMS - skal bli forbilde i HMS

Univern på Skedsmokorset i Akershus leverer verneutstyr. Derfor vil den også være en foregangsbedrift i HMS.

Publisert

Vibeche Tveit. (Foto: Jan Tveita)

Verneutstyrsleverandøren Univern med hovedkontor på Skedsmokorset i Akershus løfter for tiden HMS-arbeidet sitt.

– Vi vil at andre bedrifter skal ta kontakt med oss og spørre hvordan vi gjennomfører HMS-arbeidet hos oss, sier HMS- og kvalitetsansvarlig Vibeche Tveit i Univern. Får vi til det, har vi kommet et langt steg mot målet, understreker hun. Og målet er å være en foregangsbedrift i HMS-arbeid.

– Det er noe med skomakerens egne barn. Skal vi fremstå som en seriøs og ansvarlig leverandør av personlig verneutstyr, så må vi ha vårt på stell også. Derfor begynner vi i eget hus.

Tilfredse ansatte gir gode kunder

– Skal vi betjene kundene våre godt, må vi ha fornøyde ansatte. Ansatte med meningsfulle jobber og en riktig belastning vil være fornøyde og trives i større grad. Du skal få brukt deg i arbeidet på en god måte, mener HMS-lederen. I allmøtene vi har begynt med, snakker vi om hvordan alle kan bidra til et godt arbeidsmiljø og systematisk HMS-arbeid.

Større virksomhet

Vibeche Tveit understreker at det er blitt gjort mye godt HMS-arbeid i Univern før hun kom inn i bedriften i november i fjor.

– Men det er flere forhold som tilsier at dette er den rette tiden å satse på, sier hun. For det første ble Univern i 2012 en del av Grolls, et større svensk konsern som leverer personlig verneutstyr i Norden. Konserndirektøren vil etter hvert bli å finne i Sverige. Nåværende daglig leder Dag Olavson vil gå inn i en annen lederrolle i konsernet.

– For det andre har antall ansatte i Univern blitt nær doblet i løpet av kort tid, virksomheten har økt fra 50 til nærmere 100 ansatte.

– For det tredje kommer at bedriften har vært en salgsorganisasjon – mer enn en organisasjon som har lagt hovedvekt på bedriftens indre liv og de ansatte. Det er med andre ord nytt for Univern å ha søkelyset på organisasjonen, det har vært salg som har hatt førsteprioriteten.

– Univern skal fortsatt være en salgsorganisasjon, men vi legger så mye mer inn i HMS-arbeidet nå.

– Det handler om en total organisasjonsforståelse, forklarer Tveit, som selv har HR-faglig bakgrunn. Denne mener hun kommer til god nytte når hele organisasjonen skal under lupen..

Kompetanse og tid

– Skal du lykkes med arbeidsmiljøarbeidet, er det viktig å ta HMS og internkontroll på alvor og sette av tilstrekkelig med ressurser, understreker Tveit. Du må ha kompetanse og tid. HMS-arbeidet må være lystbetont, og noen må ønske det og ha tid til det, utdyper hun.

– Se på HMS-arbeidet som en investering for virksomheten. Investeringer skal ha avkastning. Dette handler om å bygge opp tillit i hele organisasjonen, fra gulvet og opp til toppsjefen, konkluderer HMS- og kvalitetsansvarlig Vibeche Tveit.

Les mer i det nye HMS-magasinet om HMS-tiltakene som skal løfte Univern!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS