røyking-på-jobb
røyking-på-jobb

Vil ikke ha røykere

Elektrokjeden Lefdal krever at jobbsøkerne må være røykfrie.

Publisert

(Colourbox.com)

Lefdal ønsker ikke å ansette røykere når de skal finne nye medarbeidere. Det gjelder i alle fall i Sandefjord. Ifølge stillingsannonsen er det nemlig en viktig kvalifikasjon å være ikke-røyker hvis du ønsker jobb ved Lefdal Elektromarked på Pindsle. Det går klart fram av utlysningen etter en ny superselger, som bedriften søker etter i sin siste stillingsannonse.Direktør i kjeden, Trond Samuelsen, bekrefter overfor Sandefjords Blad at de har innført totalt røykeforbud på arbeidsplassen, og at det er gjort i samråd med de ansatte i arbeidsmiljøutvalget.– For et par år siden ble vi enige om at vi ikke ønsket røyking i arbeidstiden. Men i fritiden og i spisepausen kan man gjøre hva man vil. Vi har flere ansatte som røyker, sier han. Han kjenner ikke til at kravet om at søkere må være ikke-røykere er satt fram i annonser tidligere, men understreker at forbudet dreier seg om arbeidsmiljøet.

Ok for likestillingsombudet

Ifølge Likestillings- og diskrimineringsombudet er det ikke ulovlig å utelukke røykere fra å søke en utlyst stilling.– Pr. i dag har vi ikke lover som forbyr å diskriminere røykere, sier seniorrådgiver Åsulv Solstad til avisen. (ANB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS