Arbeidsklær fra Univern. (Foto: Univern)

Swedol overtar arendalsbedrift

Swedol AS har blitt enig om kjøp av aksjene i Karl S. Hanssen AS og forsterker med dette sitt fotfeste på Sørlandet.

Publisert

Swedol har fra før tre butikker i området, heter det i en pressemelding fra selskapet. De tre er Swedol Kristiansand, Univern Kristiansand og Univern Arendal.

Karl S. Hanssen AS er en tradisjonsrik butikk som ble etablert i 1931 og med et betydelig kundenettverk innenfor industri, bilbransjen og privatmarkedet i Agder. Sortimentet spenner seg fra verktøy og arbeidsutstyr til bil og båt-utstyr. Årets omsetning forventes å bli i overkant av 40 millioner kr.

Solid renommé

– Vi er veldig glad over å kunne overta en butikk med et så solid rennommé som Karl S. Hanssen AS har på Sørlandet. Vi er allerede sterkt representert med vår spesialistbutikk på arbeidsklær og verneutstyr, Univern Arendal, og oppkjøpet av Karl S. Hanssen AS gir oss en veldig god mulighet til å kunne yte god service for våre kunder i regionen, sier Clein Johansson Ullenvik, konsernsjef i Swedol AB.

– Det er også en stor glede å kunne innlemme alle medarbeiderne i Karl S. Hanssen AS i Swedol-familien. Vi vet at butikken har et svært godt omdømme, og at dette i stor grad skyldes butikkens lojale og kompetente medarbeidere, sier Gunstein Lauvrak, adm. direktør Swedol AS.

Selger familiebedriften

– For meg som mangeårig eier og leder av butikken er det selvsagt vemodig å selge vår familiebedrift, men det var et naturlig valg ettersom det ikke var noen av mine barn som var aktuelle for å gå inn i butikkdriften. På den annen side er jeg veldig trygg på at Swedol vil drifte butikken videre på en måte til det beste for våre kunder og ansatte, sier Karl Wiggo Hanssen, daglig leder i Karl S. Hanssen AS.

I januar 2019 overtar Swedol eierskapet for butikken og med Erik Einar Eriksen som ny butikksjef. Erik er i dag butikksjef for Univern Arendal, og vil i tiden som kommer lede begge butikkene for å understreke Swedol-konsernets rolle som totalleverandør på så vel arbeidsklær og verneutstyr som et bredere sortiment på verktøy og forbruksmateriell.

(Pressemelding fra Swedol)

Powered by Labrador CMS