HMS-4-13-omslag

Nytt nummer av HMS-magasinet ute nå

Temaet i neste nummer av HMS-magasinet er HMS-verktøy og elektronisk HMS.

Publisert

HMS-koordinator Espen Herrebrøden (t. v.) og direktør Geir Fjellheim, Losby Gods. (Foto: Jan Tveita)

Vi har besøkt to forskjellige virksomheter, Losby Gods i Lørenskog og Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) på Ås for å høre om deres erfaringer med elektronisk HMS. Begge gir positive tilbakemeldinger på de elektroniske verktøyene de har tatt i bruk, blant annet om hvordan dette forenkler og effektiviserer HMS-arbeidet. Ikke minst sparer de seg for utrolig mye papirarbeid.

Les mer om elektronisk HMS i dette nummeret av HMS-magasinet!

Hva skjer i NAV?

Det har vært mye oppmerksomhet rundt NAV etter sommeren, ikke minst på grunn av det tragiske knivdrapet på en kvinnelig ansatt ved NAV Grorud i Oslo. I kjølvannet av dette drapet står NAV-ansatte landet rundt fram og forteller om en rekke trussel- og voldsepisoder de har opplevd. HMS-magasinet har besøkt NAV på Årnes for å høre mer om den gang en innringer truet med å skyte alle på kontoret.

Les mer om dette i bladet!

Med svanemerket uniform

Coop Extra ønsker å fremstå som en miljøbevisst butikkjede. Så miljøbevisste er de at til og med butikkuniformen er svanemerket. Les mer om miljøarbeidet i Coop i dette nummeret av HMS-magasinet.

Tusen dager uten skader

Sporveien i Oslo bygger ny Kolsåsbane til Bærum. Hittil har dette skjedd uten at det har oppstått skader blant bygningsarbeiderne, og dette ble nylig behørig markert.

– Tusen dager uten skader er lenge, nesten tre år, konstaterer Jan Harangen, daglig leder i HAB Construction og fornøyd entreprenør med ansvar for nye Gjettum stasjon langs Kolsåsbanen. Sporveiens konsernsjef Cato Hellesjø tillegger den engasjerte HMS-koordinatoren Paul Kristiansen mye av æren for at utbyggingen har skjedd skadefritt så langt.

HMS hos propellprodusent

Også thrusterprodusenten Brunvoll AS har en engasjert kvalitets- og HMS-direktør. Fra kontoret sitt i Molde har Inger Helene Hals ansvar for medarbeidere over hele verden. Hun reiser gjerne ut for å få førstehåndserfaring med HMS-kulturen hos fjerne samarbeidspartnere også.

Om HMS-arbeidet hos Brunvoll AS – og mer til – kan du lese i dette nye nummeret av HMS-magasinet!

God lesning!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS