Nils-Heggem-AS
Nils-Heggem-AS

Vant HMS-pris i transport for annen gang

Nils Heggem AS i Åndalsnes har vunnet HMS-prisen for transportører for 2013. Dette er andre gang den tradisjonsrike bedriften tar prisen hjem.

Publisert

- Kjetil Grønlien (t.v.) og Tony Hattrem (I midten) er begge sjåfører med nesten 20 års erfaring i bedriften, forteller Nils Ivar Heggem (t.h.). (Foto:Nils Heggem AS)

Det er Norsk Petroleumsinstitutt (NP) som deler ut HMS-prisen for transportører.

– De siste ti årene har vi jobbet målrettet med HMS. Det har gått fra å være et krav til å bli en bevisst måte å utvikle bedriften på, forteller daglig leder Nils Ivar Heggem. Han er svært fornøyd med å motta en pris som henger høyt i bransjen.

Stolt prisvinner

– Jeg er veldig stolt og ydmyk over utmerkelsen, det er medarbeiderne som gjør jobben, min beste egenskap er at jeg klarer å ansette folk som er dyktigere enn meg sjøl, sier Heggem.

HMS-revisorene fra NP var imponert over både Heggem og kollegene.

– Heggem og hans ansatte har gjort en imponerende jobb på HMS-feltet – det er ikke uten grunn de vinner denne prisen for andre gang, sier Inger-Lise M. Nøstvik, generalsekretær i NP.

Tankbiler og bensinstasjon

Nils Heggem AS har ni tankbiler som leverer drivstoff for Statoil Fuel & Retail. De driver i tillegg bilverksted og en statoilstasjon. Bedriften som ble etablert i 1927, har i overkant av 30 medarbeidere.

– Å skape gode kundeopplevelser begynner med nøkkelfaktorene helse, miljø og sikkerhet. Nils Heggem setter standard for alle i bransjen og fortjener anerkjennelsen, dette var gledelig. Også statoilstasjonen Nils Heggem står bak, er blant våre aller mest veldrevne, kommenterer Thomas Støkken, adm. direktør i Statoil Fuel & Retail Norge AS.

Lokalt samarbeid

Nils Heggem AS vant prisen for første gang i 2009. De har jobbet aktiv sammen med det lokale næringslivet for å utvikle verktøy som kan brukes i HMS-arbeidet.

– Vi samarbeider blant annet med det lokale it-firmaet ISI AS, som har laget et veldig bra rapporteringsverktøy for oss. Det gjør det enklere å arbeide profesjonelt.

Bedriften høster skryt for revisjonens beste system for internkontroll og rapportering. I tillegg kan den vise til et lavt sykefravær og et lavt antall skader.

Rapportering på app

– Det er et betydelig fokus på å rapportere hendelser, både ønskede og uønskede. Vi har et enkelt app-system slik at sjåførene kan rapportere inn hva som skjer. Vi har også oppdragsgivere som stiller krav til oss. Blir man stilt krav til, skjerper man seg, forteller Heggem.

Kontinuerlig forbedring

Heggem er klar på at man alltid må jobbe målrettet for å forbedre seg.

– Det er litt av utfordringen med HMS-arbeid. Jo mer du gjør, desto mer ser du hva som må bli bedre. Vi prøver å bli bedre hvert eneste år, og at vi får prisen igjen viser at vi er på rett vei. Han anbefaler andre bedriftsledere å fokusere på å bygge en god bedriftskultur, samtidig som man skaper en forståelse av viktigheten med HMS.

– En god oppfølging av de ansatte er sentralt. Dersom man klarer å knytte til seg lokale bedrifter med fagkunnskaper og verktøy er dette også svært nyttig.

(Norsk Petroleumsinstitutt)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS