Ann-Kristin-Johansen-fra-Dy

Til USA med trøndersk førstehjelp

En norskutviklet førstehjelpsapp vekker nå stor oppmerksomhet i USA.

Publisert

Ann-Kristin Johansen fra Dynamisk Helse i Trondheim og Gjermund Rein Gustavsen i Tight Interactive opplever mye blest omkring førstehjelpsappen Drops i disse dager. (Foto: Jan Tveita)

– Utgangspunktet var å utvikle et opplæringsprogram for ufaglærte pleiere i helsetjenesten, forklarer daglig leder Ann-Kristin Johansen i Dynamisk Helse i Trondheim.

Denne ideen er hun og hennes partnere godt i gang med, og opplæringsplattformen skal være testklar før ferievikarene inntar helsevesenet sommeren 2013.

Men litt ekstra ståhei har det blitt etter at en smaksprøve fra programmet – appen Drops Førstehjelp – nå høster positiv omtale både i Norge og i utlandet.

Gøy med ros

– Det er selvsagt bare gøy å få så gode tilbakemeldinger på det vi har trodd på og jobbet så hardt med for å få til. Ikke minst er det gøy at noen av tilbakemeldingene kommer fra det høyteknologiske miljøet i USA, understreker Johansen.

– Spesielt hyggelig er det at det er folk knyttet til Harvard-miljøet som la merke til og roste førstehjelpsappen, og dette førte til at vi ble kontaktet av en oversetter derfra. De ville ha en engelskspråklig versjon.

Appen har også fått positiv omtale i amerikanske medier – til tross for at det finnes flere førstehjelpsapper på det nordamerikanske markedet.

Første av sju moduler

(Foto: Skjermdump av Drops).

– Hvorfor førstehjelpsapp?

– Da vi startet arbeidet med opplæringsprogrammet, begynte vi med en førstehjelpsmodul, den første av i alt sju planlagte fagmoduler.

– Denne ville vi teste i form av en iPhone-app, noe vi gjorde i april i 2012, sier gründeren, som selv har arbeidet som ufaglært pleierassistent før hun utdannet seg til sykepleier. Hun har blant annet lang erfaring som akuttsykepleier.

Etter ti år som sykepleier i somatikken, tre år som undervisningssykepleier og flere år med markedsføring og salg av medisinsk utstyr til sykehus og kommuner, grunnla hun firmaet Dynamisk Helse AS.

– Appen ble utrolig godt mottatt, sier Johansen. Vi fikk skryt for både design og brukervennlighet. Det er lagt stor vekt på enkle illustrasjoner og informative videoer. Designen står Tight Interactive i Oslo for, musikken og lyden Ambolt Audio i Trondheim og videoene har filmproduksjonsselskapet Helmet i Trondheim laget fra bunnen av.

Forskerstøtte

– Å bygge en læringsplattform tar tid, for det er et stort prosjekt, forklarer Ann-Kristin Johansen. Vi har som mål å lage et godt produkt som folk er fornøyd med. Derfor må vi gjøre både en grundig og god jobb, og da koster det penger, legger hun til.

– Vi har fått god støtte fra det norske forskningsmiljøet for å jobbe med læringsplattformen, blant annet tilskudd fra Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

– Det at vi nå har fått så positive tilbakemeldinger på førstehjelpsappen, gjør det enda mer artig å jobbe videre med det store prosjektet, sier en fornøyd Ann-Kristin Johansen i Dynamisk Helse i Trondheim.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS