DNVinspeksjonII
DNVinspeksjonII

Sikkerhetsopplæring for Veritas-inspektører

Det Norske Veritas (DNV) har inngått kontrakt med Norges Maritime Utdanningssenter (NMU) i Borre for sikkerhetstrening av selskapets inspektører i offshoreindustrien.

Publisert

(Foto: Per Sverre Wold-Hansen)

– I tillegg til grunnleggende sikkerhetskurs er det svært viktig at våre ansatte som jobber offshore har tilleggskompetanse om hvordan man ivaretar egen sikkerhet, både i lukkede rom og ved arbeid i høyden, sier Liv Hovem, Director of Operations, Technical Advisory, DNV.

– Vi opptatt av sikkerhet for våre ansatte, og i første omgang skal 250 medarbeidere gjennom denne treningen hos NMU, sier Hovem.

Både skip og offshore

I en årrekke har DNV benyttet NMU til praktisk sikkerhetsopplæring knyttet til inspeksjon på skip. Nå har DNV utvidet engasjementet og inngått avtale om sikkerhetsopplæring også for ansatte som jobber på offshore-installasjoner. Dette kommer i tillegg til at ansatte fra før har grunnleggende sikkerhetskurs offshore (GSK).

– Eksempelvis jobber våre ansatte med inspeksjon av offshore-installasjoner. De ulike elementene som inspiseres kan være vanskelig tilgjengelige og krever ofte at DNVs inspektører må klatre eller entre lukkede rom med farlig atmosfære. Vi har derfor behov for grundig sikkerhetsopplæring som går utover GSK-kompetansen, sier Hovem.

Kompliserte oljerigger

– Det er gledelig at vårt samarbeid om sikkerhetsopplæring for skipsinspektører i DNV nå også omfatter ansatte som jobber med inspeksjon av offshoreenheter, sier adm. direktør ved NMU, Rune Løkling. Oljerigger er i likhet med skip kompliserte enheter som krever fokus både på egen sikkerhet og helhetlig HMS-forståelse. Tilretteleggelse og gjennomføring av standardiserte kurs, eller som i dette tilfellet, tilpasset trening i sikre og trygge omgivelser, gjøres innendørs i vårt nye og topp moderne sikkerhetssenter i Horten.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS