Omslag-HMS-4-11

Sikkerhet på arbeidsplassen

Neste nummer av HMS-magasinet er snart ute i posten! Tema er Sikkerhet på arbeidsplassen.

Publisert

Omslag HMS 4-11 (Foto: Jan Tveita)

Sikkerhet på arbeidsplassen går som en rød tråd gjennom hele neste nummer av HMS-magasinet. Vi har besøkt Ulstein Verft og fått vite mer om sikkerhetsutfordringene som knytter seg til et flerkulturelt arbeidsmiljø.

Oslo Vei AS går nye veier i bruken av personlig verneutstyr. Ta ansvar for egen sikkerhet, lyder oppfordringen fra HMS-leder Randi Kittilsen. Det har god effekt å informere om hvilke konsekvenser det kan ha å slurve med verneutstyret, forteller HMS-lederen.

Sikkerhet på arbeidsplassen er også tema i Skråblikk på arbeidslivet. Her tar Peter Chr. Koren opp sikkerhet – sett i lys av sommerens tragiske terrorhandlinger i regjeringskvartalet og på Utøya.

Vil du vite mer om hvordan du forebygger ulykker og uønskede hendelser på arbeidsplassen, bør du også få med deg Juss og arbeidsmiljø i dette nummeret av HMS-magasinet. En god sikkerhetskultur forebygger ulykker, mener også våre gjesteskribenter Siv Wergeland og Bjørn Garlimo.

Miljøledelse

Du finner variert stoff om miljøledelse også i dette nummeret av HMS-magasinet. Vi har besøkt Quality Hotel Grand i Steinkjer, der pingviner i flokk skåner miljøet. Dessuten har vi besøkt den grønne barnehagen Klukhagan i Hamar og Sparebank1 i Hedmark, banken som ikke bare sparer penger, men også miljøet.

Fra mobbepåstander til arbeidsmiljøpris

Sjøfartsdirektoratet flyttet for noen år siden fra Oslo til Haugesund. Flytteprosessen skapte mye uro i organisasjonen, og i 2007 kom det fram påstander om at enkelte medarbeidere følte seg mobbet. Dette grep ledelsen umiddelbart tak i, og tre år senere mottok direktoratet en arbeidsmiljøpris. Les mer om HMS-arbeidet i Sjøfartsdirektoratet i HMS-magasinet!

Fagstoff og produkter

I tillegg finner du som vanlig mye nyttig og interessant lesestoff i HMS-magasinet, både på våre fagsider, produktsider og aktueltsider!

God lesning!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS