Laerdal-Medical-førstehjelp

Pris til norsk livredder

Laerdal Medical AS har fått Forskningsrådets innovasjonspris 2011.

Publisert

(Foto: Laerdal Medical)

Laerdal Medicals AS nådde helt til topps i kåringen av Forskningsrådets innovasjonspris 2011. Juryen la vekt på bedriftens evne til å ta i bruk forskningsresultater på en måte som skaper både økonomiske og samfunnsmessige verdier.

– Vi verdsetter denne prisen meget høyt. Spesielt fordi begrunnelsen trekker fram bredden i vår innovasjon og måten vi jobber på, sier Tor Morten Osmundsen, adm. direktør i Laerdal Medical.

Livreddende førstehjelp

Laerdal Medical er viden kjent som leverandør av utstyr og opplæringssystemer for livreddende førstehjelp. Visjonen deres er at ingen skal dø eller invalidiseres unødvendig som følge av fødsel, plutselig sykdom eller ulykke. Bedriftens engasjement for å bidra til å redde flere liv når langt utover landegrensene.

– Aksjonærene våre har etablert et non-profit søsterselskap innenfor global helse, med mål å bli en vesentlig bidragsyter til oppnåelse av FNs tusenårsmål om kraftig reduksjon av barne- og mødredødelighet innen 2015, forteller Osmundsen.

– Vår gründer, Åsmund S. Laerdal, sa at “dersom bedriften gjør noe som tjener samfunnet, og gjør det på en bra måte, så vil vi tjene penger og kunne investere for fremtiden”. Vi tror fortsatt på denne filosofien.

Forskning som redder liv

Laerdal Medicals forskningsaktivitet er stor. I tillegg til å utvikle de kjente produktene Laerdalsmasken, Laerdalsbagen og Anne-dukkene, er bedriften kjent for sine opplærings- og treningssystemer for helsepersonell. Men livreddende førstehjelp er ikke bare en oppgave for helsevesenet. Laerdal Medical forsker blant annet også på hvordan man mest mulig kan sette lekfolk i stand til å redde liv.

Fremtidsrettet forskning

Adm. direktør Arvid Hallén i Forskningsrådet satt i juryen og er meget godt fornøyd med årets vinner.

– Årets kandidater var alle meget sterke, og vinneren representerer noe av det beste i norsk næringsliv. Laerdal Medicals viser at en norsk aktør kan gjøre en forskjell i verden og konkurrere i et tøft internasjonalt marked.

– Måten bedriften systematisk satser på forsknings- og innovasjonsarbeid har vært svært fremtidsrettet. Laerdal Medical har evnet å ta i bruk forskningsresultater slik at de kommer både virksomheten og deres norske og utenlandske brukere til gode. Laerdal Medical er derfor en verdig vinner av Forskningsrådets innovasjonspris, sier Hallén.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS