Psykiske yrkesskader gir høyest erstatning

En psykisk yrkesskade utløser en erstatning som er fire ganger så høy som en gjennomsnittlig yrkessykdomssak. Dette viser en undersøkelse offentliggjort av den danske Arbeidsskadestyrelsen.

Publisert

En psykisk yrkesskade utløste i 2005 i gjennomsnitt nesten én million kroner i erstatning, mens erstatningen i en gjennomsnittssak om yrkessykdom var 236 000 kroner, skriver nettstedet arbejdsmiljoviden.dk.

Gir større varig mén

De høye utbetalingene som følge av psykiske yrkesskader skyldes at de ofte gir et større varig mén og større tap av arbeidsevne enn i andre saker om yrkessykdommer.

De psykiske arbeidsskadene utgjør kun fem prosent av samtlige yrkessykdomssaker i løpet av et år, mens hele 15 prosent av de samlede erstatningsbeløpene går til sakene som dreier seg om psykisk sykdom.

– De høye erstatningssummene viser at de som får aksept for at de er påført en psykisk yrkesskade, er svært preget av sin skade og har en høy risiko for helt å miste kontakten med arbeidslivet, sier direktør i Arbeidsskadestyrelsen, Anne Lind Madsen.

(arbejdsmiljoviden.dk)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS