Jobbglede.jpg
Jobbglede.jpg

Vi er lykkeligere på jobben enn hjemme

Selv om vi normalt ikke vil inn­rømme det, er arbeids­plassen det stedet der vi får størst personlig aner­kjennelse, skriver forskning.no.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Selv om vi lengter etter sommerferien og mer tid sammen med familien, er det på jobben vi oftest er fornøyd. Det viser en ny rapport fra EUs arbeidsmarkedsanalyseinstitutt, Eurofound, om familieliv og arbeid.

Ikke overrasket

Det overrasker ikke lykkeforsker ved Aarhus universitet, Christian Bjørnskov:

– Selv om vi arbeider hardt og kanskje ikke alltid gjør ting som er så spennende, så er jobben fremdeles et sted hvor vi får anerkjennelse, enten i form av et klapp på skulderen eller en bonus. Vi kan se at vi når målet vårt. Det kan man ikke alltid med familien, sier han ifølge Videncenter for Arbeidsmiljø.

Han understreker imidlertid at dette ikke er noe folk normalt vil innrømme.

– Når man spør om slike ting, så husker folk hurraopplevelsene, men ikke de sure pliktene, sier Bjørnskov.

Familien må tilpasses arbeidet

Undersøkelsen avslører store forskjeller innen EU:

I Norden har ikke folk tid nok til å få familieliv og arbeidsliv til å henge sammen, mens folk i Sentral- og Øst-Europa oftere sier at de er for slitne når de kommer hjem fordi de har hardere jobber og dårligere arbeidsforhold.

– Det er lettere å gjøre noe med problemet i de landene. For hvis du har skikkelige arbeidsforhold, så er det jo opp til den enkelte å innrømme at du har tatt feil i prioriteringen mellom jobb og familie, sier Bjørnskov.

Undersøkelsen viser også – ikke særlig overraskende – at folk generelt er mer lykkelige hvis de er i arbeid.

(forskning.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS