Fysioterapeut cb951227

Hvor­dan unn­gå at akutt smer­te blir kro­nisk?

Med ut­gangs­punkt i smer­te­forsk­ning gir Nijs og Van Houdenhove be­hand­lings­råd mot kro­nis­ke smer­ter. Det­te gjør de i en ar­tik­kel som er pub­li­sert i tids­skrif­tet Ma­nu­al Therapy.

Publisert

I artikkelen gis råd for hvor­dan fy­sio­te­ra­peu­ter kan fore­byg­ge og mot­vir­ke kro­nisk og ut­bredt smer­te. Nijs hol­der for øvrig fore­drag på års­se­mi­na­ret til Fag­grup­pen for ma­nu­ell­te­ra­pi i feb­ruar i år.

Behandlings­rådene, som er er sammen­fattet på nett­stedet til Fysioterapeuten.no, gir tips ved akutt og sub­akutt smer­te, samt ved kro­nisk og ut­bredt smerte.

For­fat­ter­ne an­gir også at fy­sio­te­ra­pi i et bredt per­spek­tiv, med stra­te­gi­er for stress­mest­ring, smer­te­fysio­lo­gi og smer­te­un­der­vis­ning har en plass i fore­byg­ging og be­hand­ling i sub­akutt­fasen.

Opp­sum­mert opp­ford­rer for­fat­ter­ne fy­sio­te­ra­peu­ter til å være ob­ser­van­te på og ta hen­syn til pro­ses­se­ne som ut­vik­ler og opp­rett­hol­der kro­nis­ke ut­bred­te smer­ter ved å unn­gå å trig­ge ved­va­ren­de sen­tral sen­si­ti­vi­se­ring.

Kilde: Fysioterapeuten.no

"
Powered by Labrador CMS