Kvinne med hodepine 1

Arbeidsstress øker risiko for migrene

Kvinner som er utsatt for stress på jobben, løper mer enn 20 prosent større risiko for å bli rammet av migrene enn andre kvinner i arbeidslivet.

Publisert

Dessuten er det årlige sykefraværet i gjennomsnitt fem dager lenger for denne gruppen enn for personer som ikke lider av arbeidsstress, skriver den finske avisen Hofvudstadsbladet på sitt nettsted.

Seks prosent skyldes arbeidsstress"

Ifølge en undersøkelse som det finske Arbetshälsoinstitutet har gjort, kan over seks prosent av alle migrenetilfeller føres tilbake til stress i arbeidet. Forskningslederen professor Mika Kivimäki konstaterer at arbeidsstress er en faktor vi må ta hensyn til når det gjelder arbeidstakere som søker hjelp for kraftig hodepine.

Vanligere blant kvinner enn menn

Forekomsten av migrene er også vanligere blant personer som lider av depresjoner, astma eller allergisk snue. Til undersøkelsen har Arbetshälsoinstitutet intervjuet 27 127 kommunalt ansatte kvinner i Finland.Migrene er en form for hodepine som kjennetegnes av plutselige og voldsomme anfall. Sykdommen er vanligere blant kvinner enn menn. De fleste av de rammede er i yrkesaktiv alder.(HBL)

"
Powered by Labrador CMS