Trening-i-arbeidstiden-A-hu

Vi presterer bedre på jobben med trening

Norske arbeidstakere har mer energi enn sine internasjonale kolleger. Og våre arbeidsgivere er i verdensklasse i å tilby trening på jobben og betale medlemskap på treningssenter.

Publisert

Ansatte på Mikrobiologen på A-hus trener i arbeidstiden. (Foto: Jan Tveita)

Nær ni av ti nordmenn føler de har nok energi til å gå på jobben hver dag. Over halvparten av ansatte i norsk privat sektor får tilbud om trening på jobben eller økonomisk støtte til medlemskap på treningssenter, viser en arbeidsmarkedsundersøkelse fra Randstad.

– 70 prosent av de mer enn 20 000 arbeidstakerne i undersøkelsen sier de presterer bedre på jobben når de trener regelmessig, eller driver annen fysisk aktivitet. Det er tydelig at en aktiv helse på jobben-policy er i ferd med å bli et tydelig fenomen over hele kloden, sier Camilla Grana, adm. direktør for Randstad i Norge.

Trener i arbeidstiden

– Ni av ti mener at det å holde seg i form er den ansattes eget ansvar, ikke arbeidsgiverens. Men nesten hver tredje arbeidsgiver på verdensbasis lar de ansatte trene i arbeidstiden. Her ligger Norge langt over gjennomsnittet i undersøkelsen. 35 prosent av de norske respondentene svarer at de får trene i arbeidstiden. Spesielt interessant er det å se at over halvparten av de ansatte i land i den nye økonomien – i dette tilfellet India og Kina – gis lov til å trene i arbeidstiden. Kanskje ligger de foran alle andre når det gjelder å erfare bedre avkastning på investering i fysisk helse, sier Grana.

Norge på toppen

Norske arbeidsplasser ligger ifølge undersøkelsen helt i verdenstoppen i å tilby treningsfasiliteter på jobben, eller sponse medlemskap på treningssenter: Sammen med Sverige, Danmark og India ligger Norge helt øverst på rankinglisten.

– Slike helsebringende tiltak blir i økende grad et konkurransefortrinn i kampen om å gjøre seg attraktive for de gode hodene. Dessuten erfarer stadig flere arbeidsgivere at bedriftens tilrettelegging og investering i trening og sunt kosthold gir økt trivsel, bedre prestasjoner og økt økonomisk avkastning, sier Grana.

Kina og India sunnest

Ett område der Norge ligger plassert under det globale gjennomsnittet, er sunt kosthold på jobben. Her svarer 45 prosent av de spurte på verdensbasis at arbeidsgiveren oppmuntrer til et sunt kosthold, spesielt gjennom mattilbudet i kantina. De sunneste arbeidsplassene finner vi i Kina og India, der over 70 prosent svarer ja på spørsmålet. Også danske arbeidsplasser har mer søkelys på sunne matvaner enn sine norske og svenske kolleger.

Gevinster å hente

– Norge ligger faktisk under gjennomsnittet på dette området. 42 prosent av nordmennene opplever at arbeidsgiver oppmuntrer til et sunt kosthold og har en bevisst ernæringspolicy. Enda verre står det til i Sverige, der bare hver tredje arbeidsgiver har søkelyset på ernæring. Både vi ogSøta Brorhar åpenbart fortsatt gevinster å hente på dette området, sier Camilla Grana.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS