Figgjo Tonje Sandberg Contance Gaard Kristiansen

72 års erfaring samlet i 16 produkter

Vårens lansering fra anerkjente Figgjo AS er resultatet av et tett samarbeid med arkitekter, kunstnere, et kvalitetsbevisst kantineselskap og stjernekokker med sterke meninger. De 16 nye produktene har fått navnet Figgjo Felt (12 produkter) og Figgjo Pisa (4 produkter).

Publisert

– Flater i flere nivåer gir kokken store variasjonsmuligheter, forklarer Tonje Sandberg og Constance Gaard Kristiansen om de nye tallerkenene Figgjo Felt.

Selv karakteriserer 72-åringen Figgjo sine nyheter som noe av det beste de har laget noensinne.

– Noe av det beste vi har laget, sier  Constance Gaard Kristiansen i Figgjo.

– Disse produktene er unike i sin fleksibilitet, fordi de er ideelle både til den store banketten med tusen gjester og den lille restauranten som er opptatt av den spesielle opplevelsen, sier produktutviklingssjef Constance Gaard Kristiansen i Figgjo.

Kjøkkensjef Gunnar Hvarnes på Stavanger Konserthus har hatt eksklusiv bruk av nyhetene fra Figgjo siden i fjor høst.

Utviklet av verdensmestere

De 16 produktene ble utviklet til det nye konserthuset i Stavanger som åpnet i september 2012. Kvalitetssikringen har vært grundig. Bocuse d’Or-vinner Charles Tjessem har vært med. Det samme har Wilberg, landets største norskeide kantineselskap.

– Samarbeidet med Charles og Wilberg har gjort produktene enda bedre og mer relevante for kundene, sier produktdesigner Tonje Sandberg i Figgjo, som også måtte la arkitektene og kunstnerne bak konserthuset påvirke resultatet.

– I Figgjo er vi flinke til å kombinere funksjonalitet og design, men å jobbe sammen med krevende fagfolk gjør oss alltid bedre, sier hun.

Meget godt egnet, sier Hvarnes

Tonje Sandberg har designet de skråstilte bollene som stabler til skjeve tårn. – Et svært allsidig produkt med mange bruksmuligheter, sier hun om Figgjo Pisa.

Gunnar Hvarnes har vært både verdensmester og olympisk mester. I dag er han kjøkkensjef på Stavanger Konserthus.

– Ingen kan kjøre arrangement til 600 mann med så fine tallerkener som vi kan, sier kjøkkensjef Gunnar Hvarnes på Stavanger Konserthus. Tidligere i år gjennomførte han styrkeprøven Det Norske Måltid, med 600 kritiske gjester i et tv-overført festmåltid, med glans.

– Tallerkenene er helt perfekte til en sånn setting, sier Hvarnes.

Det skjeve tårnet i Pisa

De 12 nyhetene i Figgjo Felt har fleksibilitet til felles. – Tallerkenene er bygget opp av flater i flere nivå og gir kokken variasjonsmuligheter. En større eller mindre spiseflate, en vanlig eller en utradisjonell opplevelse – alt i samme tallerken, sier Kristiansen.

De siste 4 nyhetene er skråstilte boller som stabler til skjeve tårn. – Det var et enkelt valg da vi skulle gi navn til tårnene, sier Sandberg. – Det ble selvfølgelig Figgjo Pisa!

Dette er nyhetene

Figgjo Felt: 4 runde tallerkener, 1 firkantet tallerken, 2 mingletallerkener, 3 kopper, 2 boller.

Figgjo Pisa: 2 boller, 2 lokk/tallerkener

Les mer om hver enkelt av nyhetene under

Figgjo Felt/runde tallerkener

Figgjo Felt har fire fleksible runde tallerkener som egner seg til å servere både én gjest og flere tusen gjester. Tallerkenene er bygget opp av flater i flere nivå og med dette har kokken fått variasjonsmuligheter. En større eller mindre spiseflate, en vanlig eller en utradisjonell opplevelse, alt i samme tallerken. Tallerkenene stabler godt uansett hvordan de vris i forhold til hverandre. Sammen med Figgjo Europa dekker de alle størrelser og behov innen runde tallerkener.

Figgjo Felt/kopper og mingletallerken

De tre koppene i Figgjo Felt har et tydelig og vennlig uttrykk. Den stegvise inndelingen gjør at koppene stabler godt uten å ha det funksjonelle uttrykket som stablekopper ofte har. Koppene er fleksible i bruk, og alle tre kan brukes både med og uten underskål.

Mingletallerkenen har fire flater i flere nivåer som kan brukes hver for seg eller sammen som én stor spiseflate. Dermed får kokken store variasjonsmuligheter i en tallerken som kan være både elegant og uformell. Brikken er velegnet til sittende så vel som stående servering, og egner seg særlig godt til å kombineres med de to allsidige bollene i Figgjo Felt. Begge tallerkenene har en firkantet form som er plassbesparende i opplegging.

Figgjo Felt/firkantet tallerken

En fleksibel tallerken som kan brukes til både den elegante banketten og den uformelle kafélunsjen. Spiseflaten er todelt og kan brukes på ulike måter – én stor spiseflate til enkle retter eller to mindre flater til todelte retter. Tallerkenen har godt avrundede hjørner som myker opp et ellers stramt uttrykk og som gjør den mer robust enn mange firkantede tallerkener. Den kan dekkes på i både liggende og stående format og egner seg godt på trange bord.

Figgjo Pisa

Med Figgjo Pisa kan man bygge skjeve tårn av stablende boller. De skråstilte bollene kommer i to størrelser og byr på mange bruksmuligheter, fra enkeltporsjoner i én bolle med lokk til delbare retter i høyere tårn. Bollene egner seg naturligvis også til mer tradisjonell bruk. Lokket har en svak kurve i flaten og fungerer derfor også som en liten tallerken, alene eller i kombinasjon med bollen. De enkle og stramme formspråket gjør at Figgjo Pisa passer godt sammen med de fleste produkter i Figgjo sitt sortiment.

Nettside: Figgjo.no

Du kan også følge Figgjo på Facebook

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS