Innhold fra annonsør

Bruk Hellberg beskyttelsesguide for å finne det hørselvern som passer støynivået du skal arbeide i.

Hellberg:
Sikre og brukervennlige hørselvern til gunstig pris

Publisert

Advarer mot hodetelefoner på jobb

Arbeidstilsynet advarer mot bruk av vanlige hodetelefoner på jobb i stedet for hørselvern, også såkalte støyreduserende. Tilsynets inspektører har avdekket at en hel del arbeidstakere – særlig i industrien – har erstattet hørselvern med hodetelefoner i støysoner.

– Dette kan potensielt være svært skadelig for hørselen til mange arbeidstakere, sier direktør i Arbeidstilsynet, Trude Vollheim.

Omlag halvparten av meldingene om yrkessykdom Arbeidstilsynet mottar, er meldinger om hørselskader.

Hørselsskade kan oppstå når man utsettes for sterk støy og for enkeltstående smell. Langvarig støybelastning kan redusere hørselen gradvis, men bare ett smell kan også resultere i hørselsskade.

Hørselstap som skyldes støy på arbeidsplassen, er den vanligste yrkesskaden i Europa.

220.000 norske yrkesaktive rapporterer at de er utsatt for et høyt støynivå minst en fjerdedel av arbeidsdagen.

110.000 rapporterer at de har pådratt seg nedsatt hørsel eller øresus, fordi de har vært utsatt for støy på jobb. (SSBs levekårsundersøkelse 2016)

Hellberg Safety har gjennom mer enn 50 år utviklet hørselvern og kommunikasjonsløsninger. Hultafors Group Norge skal nå bidra til at Hellberg får en høyere markedsandel for sine prisgunstige hørselvern i Norge.

Beskyttelse og komfort

Et hørselvern skal både beskytte arbeideren mot skadelig støy og ha gode bruksegenskaper. Hørselvernet skal gi god lyd ved samtaler og lytting til musikk, radio etc., og i tillegg være så komfortabelt at arbeidstakeren beholder det på hele dagen. Selv å ta av hørselvernet sporadisk kan nemlig resultere i permanent hørselskade. Å ta det av for å ta en telefonsamtale eller for å høre hva kollegaen sier, kan være nok. Særlig gjelder dette ved høye frekvenser.

Riktig beskyttelsesnivå

Støynivået på arbeidsplassen og eksponeringstiden avgjør hvor god beskyttelse som trengs.

Det er viktig å velge et beskyttelsesnivå som verken er for høyt eller for lavt. Hellbergs beskyttelsesguide kan brukes for å finne det riktige hørselvernet, basert på tre nivåer av vern.

Det må tas hensyn til om arbeideren skal høre alarmer, snakk fra kollegaer eller andre lyder i omgivelsene. Hellberg leverer hørselvern til alle de tre nivåene.

Om Hellberg

Siden 1962 har Hellberg Safety hatt en målsetning om å levere det beste innenfor hørselvern og ansiktsbeskyttelse. Hellberg har vært en del av Hultafors Group siden 2018.
Kontaktinfo: post@hultaforsgroup.no

tlf 23068880

Bluetooth

Hellberg leverer både passive hørselvern og hørselvern med kommunikasjonsmuligheter.

Bluetooth gjør det mulig å kommunisere gjennom mobiltelefonen med mikrofon og lytte til musikk, radio, podkaster, lydbok etc. fra mobilen. Betjeningen er svært enkel.

Boom-mikrofon

Mikrofon er inkludert for telefonsamtaler, og kan oppgraderes med ekstern støydempende BOOM-mikrofon for bedre samtalekvalitet i støyomgivelser. (For den som snakker mye i mobilen i miljøer med mye bakgrunnsstøy kan hørselvernet Synergy Multi-point anbefales)

Aktiv medhør

Med aktive medhørsmikrofoner blir brukeren oppmerksom på lyd fra omgivelsene samtidig som han er beskyttet mot plutselig eller uregelmessig støy.

For passive hørselvern faller taleforståelsen fra 75% til 25% med støy på 90dB.

Aktiv medhør forsterker derimot noen lyder samtidig som all lyd over 82dB blokkeres.

Med aktiv medhør kan brukeren altså kommunisere selv med hørselvernet på og trenger ikke å gå på akkord med sikkerheten.

– Det perfekte valget for håndverkeren

Daniel Mork er 37 år og har mange års erfaring som håndverker. For et år siden startet han en Instagram-konto som er blitt populær. Formålet er å løfte fram håndverkeryrket og særlig påvirke den yngre generasjonen. I den forbindelse drar han også rundt på skoler i regionen.

Mork har brukt Hellberg i fem måneder. I sin prisklasse mener han at de er et svært godt alternativ.

– De har god passform, og lydmessig er de fantastiske, sier snekkeren. Han lytter til musikk, podkaster og radio gjennom apper på mobilen.

Brukervennligheten til Hellberg mener Daniel Mork er meget god:

– Hørselvernet er latterlig enkelt å bruke, man trenger egentlig ikke noen bruksanvisning. Dette er det perfekte headset for den vanlige håndverkeren, avslutter han.

Se video om hørselvernet:

Powered by Labrador CMS